Over ons

Schönes Wochenende richt zich voornamelijk op techno en tech house, maar experimenteert ook graag met andere elektronische genres. De naam Schönes Wochenende is afgeleid van het Deutsche Bahn treinticket. Dit ticket is de goedkoopste manier om vanuit Nijmegen naar Berlijn, het mekka van de techno, te komen.

Schönes Wochenende gaf het eerste event in Waalhalla, een skatepark in Nijmegen. Daar trekt Schönes Wochenende keer op keer volle zalen met elke keer een unieke productie. Daarnaast zijn ook Brebl, Merleyn en Doornroosje het toneel geweest van een Schönes podium. Ook staat jaarlijks Have a Nice Day Festival op het programma.
Het streven is om steeds dezelfde ongedwongen sfeer over te brengen, het publiek te blijven verrassen met gewaardeerde en veelal niet voor de hand liggende boekingen en daarnaast de nieuwe lichting wegwijs te maken in rave-land.

Vanaf het eerste event is een imposant rijtje van inter- en nationale artiesten voorbij gekomen. Waaronder Albert van Abbe, Alan Fitzpatrick, Cleric, Clouds, E.D.G.E., Gary Beck, Hans Bouffmyhre, Heiko Laux, Henning Baer, Jeroen Search, Joey Daniel, Lady Aïda, Luigi Madonna, Matrixxman, Monoloc, Pfirter, Psyk, Robert Hood, Roberto Capuano, Rocco Caine, Sasha Carassi, Tommy Four Seven, Tripeo, Truncate, Unam Zetineb, Will & Ink en Zix. Ook lokale artiesten krijgen elk event de kans hun kunsten te vertonen. Zo zijn residents Vincent Aus Dem Kamen en Roel Zweers een vaste waarde in de line-up. En komen andere lokale dj’s regelmatig aan bod.